Запис Детальніше

The method of phase plane as a way to survey the state of the cardiovascular system based on pulse wave analysis

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The method of phase plane as a way to survey the state of the cardiovascular system based on pulse wave analysis
Метод фазовой плоскости как способ исследования состояния сердечно-сосудистой системы на основе анализа пульсовой волны
Метод фазової площини як спосіб дослідження стану серцевосудинної системи на основі аналізу пульсової хвилі
 
Creator Nikitchuk, T. N.; Житомирський державний технологічний університет, м. Житомир
 
Subject phase portrait; method of izoсlie; pulse wave
фазовый портрет; метод изоклин; пульсовая волна
фазовий портрет; метод ізоклін; пульсова хвиля
 
Description In the paper the method of phase plane, based on the analysis of biosignals two-dimensional phase environment, and its application to study pulse wave. The possibility of construction of phase portraits of the pulse wave method isocline. Diagnostic value of such studies due to the fact that the various lesions of the cardiovascular system is changing not only the signal but also its time derivative. The proposed method to improve and best practices databases in different situations and effects on the cardiovascular system will compare the phase portraits pulsohram and identify diagnostic indicators to establish the current functional state of man without lengthy clinical trials and invasive interventions.
В статье рассматривается метод фазовой плоскости, основанный на анализе в двухмерной фазовой среде биосигналов, и его применение для исследования пульсовой волны; показана возможность построения фазовых портретов пульсовых волн методом изоклин. Диагностическая ценность таких исследований обусловлена тем, что при различных поражениях сердечно-сосудистой системы меняется не только сам сигнал, но и его производные по времени. Предложенный метод при усовершенствовании и наработке баз данных при различных ситуациях и воздействиях на сердечно-сосудистую систему позволит сравнить фазовые портреты пульсограмм и определить диагностические показатели для установления текущего функционального состояния человека без проведения длительных клинических исследований и инвазивного вмешательства.
У статті розглянуто метод фазової площини, що базується на аналізі у двохвимірному фазовому середовищі біосигналів, та його застосування для дослідження пульсової хвилі; показана можливість побудови фазових портретів пульсових хвиль методом ізоклін. Діагностична цінність таких досліджень обумовлена тим, що при різних ураженнях серцевосудинної системи міняється не лише сам сигнал, але і його похідні за часом. Запропонований метод при удосконаленні та напрацюванні баз даних при різних ситуаціях та впливах на серцево-судинну систему дозволить порівняти фазові портрети пульсограм та визначити діагностичні показники для встановлення поточного функціонального стану людини без проведення тривалих клінічних досліджень та інвазивного втручання.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2012-02-27
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/158
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 48 (2012); 179-185
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 48 (2012); 179-185
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 48 (2012); 179-185
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/158/159
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).