Запис Детальніше

Спосіб керування лампою біжучої хвилі

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб керування лампою біжучої хвилі
Способ управления лампой бегущей волны
The way of managing traveling wave tube
 
Creator Antonets, A. N.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Ganzenko, V. A.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject лампа біжучої хвилі; модулятор; імпульсний трансформатор; блокінг-генератор.
лампа бегущей волны; модулятор; импульсный трансформатор;блокинг-генератор.
traveling-wave tube; modulator; pulse transformer; blocking oscillator.
 
Description Проведено аналіз проблем, які виникають при керуванні модулятором лампи біжучої хвилі. Модулятор знаходиться під високим потенціалом напруги на катоді ЛБХ і забезпечує формування імпульсів з необхідними параметрами на керуючому електроді відносно катода. Запропоновано спосіб формування імпульсу на вході модулятора блокінг-генератором, який знаходиться під високим потенціалом і працює в режимі очікування та зриву генерації короткими імпульсами, які формуються під низьким потенціалом і передаються за допомогою імпульсного трансформатора на його вхід. Приведена конструкція імпульсного трансформатора з ізоляцією між первинною і вторинними обмотками на напругу у кілька десятків кіловольт, тобто виводи вторинних обмоток належним чином ізолюються і розташовуються на максимальній відстані від осердя.
Проведено анализ проблем, которые возникают при управлении модулятором лампы бегущей волны. Модулятор находится под высоким потенциалом напряжения на катоде ЛБВ и обеспечивает формирование импульсов с необходимыми параметрами на управляющем электроде относительно катода. Предложено способ формирования импульса управления на входе модулятора блокинг-генератором, который находится под высоким потенциалом и работает в режиме ожидания и срыва генерации короткими импульсами, которые формируются под низким потенциалом и передаются с помощью импульсного трансформатора на его вход. Приведена конструкция импульсного трансформатора с изоляцией между первичной и вторичными обмотками на напряжение в несколько десятков киловольт, т.е. выводы вторичных обмоток должным образом изолируются и располагаются на максимальном расстоянии от сердцевины.
It was analyzed the problems that arise while managing a modulator of traveling wave tube. The modulator is under high voltage potential on the cathode of TWT and ensures the formation of pulses with the necessary parameters on the control electrode relative to the cathode. It was proposed a method of formation the impulse control at the input of the modulator by blocking oscillator, which is under a great potential and operates in standby mode and in the breakdown of generation of short pulses, which are formed under low-risk and transmitted through the pulse transformer at its input. It was given a construction of the pulse transformer with insulation between the primary and secondary windings on the voltage of a few tens of kilovolts, that is outputs of the secondary winding is properly isolated and located at maximum distance from the core.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-06-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/172
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 45 (2011); 108-112
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 45 (2011); 108-112
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 45 (2011); 108-112
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/172/173
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).