Запис Детальніше

Choice of the study object for mathematical model in Electrical Impedance Tomography

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Choice of the study object for mathematical model in Electrical Impedance Tomography
Выбор математической модели объекта исследования в электроимпедансной томографии
Вибір математичної моделі об’єкту дослідження в електроімпедансній томографії
 
Creator Gorb, M. S.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Guseva, E. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject electrical impedance tomography; electrostatic model; quasi-static model; full electrodynamics model
электроимпедансная томография; электростатическая модель; квазистатическая модель; полная электродинамическая модель
електроімпедансна томографія; електростатична модель; квазістатична модель; повна електродинамічна модель
 
Description Introduction. A brief review of scientific publications relating to questions of the object for study modeling that implements the EIT methods is given. Formulation of the problem. EIT features associated with three-dimensionality of processes taking place in the study objects during the measurement and the complexity of the reconstruction process are shown. A comparative analysis of the quasi-static and full-wave model of the object for study is presented. Conclusion. Based on three-dimensional processes that take place in the study objects using EIT has shown that adequate models of study objects should be based on quasi-static or full-wave electrodynamics approaches.
Выполнен обзор научных работ, касающихся вопросов моделирования исследуемых объектов в электроипедансной томографии. С учетом трехмерности процессов, происходящих в исследуемых объектах при использовании электроимпедансных томографов, показано, что для адекватного моделирования объектов исследования необходимо применять квазистатический или полнополевой электродинамические подходы.
Зроблено огляд наукових праць, що стосуються питань моделювання досліджуваних об‘єктів у разі електроімпедансної томографії. Спираючись на тривимірність процесів, які відбуваються в об‘єктах дослідження при застосуванні електроімпедансних томографів, показано, що для адекватного моделювання об‘єктів дослідження необхідно застосовувати квазістатичний або повнопольовий електродинамічні підходи.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2013-04-29
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/240
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 52 (2013); 120-128
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 52 (2013); 120-128
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 52 (2013); 120-128
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/240/504
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).