Запис Детальніше

Излучение открытого конца тонко-стенного круглого волновода на основной и кроссполяризации

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Излучение открытого конца тонко-стенного круглого волновода на основной и кроссполяризации
Radiation of the thin-walled circular waveguide aperture at co- and crosspolarization
Випромінювання відкритого кінця тонкостінного круглого хвилеводу на основній та крос-поляризації
 
Creator Piltyay, S. I.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject основная поляризация; кроссполяризация; круглый волновод
copolarization; crosspolarization; circular waveguide
основна поляризація; крос-поляризація; круглий хвилевід
 
Description Показано, что ширину главного лепестка диаграммы направленности поля основной поляризации  открытого конца круглого волновода близко к точному методу факторизации можно рассчитать методом Фурье и методом  Кирхгофа-Гюйгенса. Приближенные методы нецелесообразно использовать для расчета уровней излучения на кроссполяризации.
It is shown that width of main lobe of copolar field of а circular waveguide aperture closely to the exact method of factorization can be calculated by Fourier method and Kirchhoff-Huygen method. It is not advisable to use approximate methods for the calculation of radiation levels at crosspolarization.
Показано, що ширину головного пелюстка діаграми спрямованості випромінювання на основній поляризації відкритого кінця круглого хвилеводу близько до точного методу факторизації можна розрахувати методами Фур’є та Кірхгофа-Гюйгенса. Наближені методи недоцільно використовувати для розрахунку рівнів випромінювання на крос-поляризації.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2009-10-11
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/255
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 39 (2009); 70-76
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 39 (2009); 70-76
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 39 (2009); 70-76
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/255/237
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).