Запис Детальніше

Use direct volume magnetostatic waves for convolver construction

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Use direct volume magnetostatic waves for convolver construction
Использование прямых объемных магнитостатических волн для построения конвольвера
Використання прямих об'ємних магнітостатичних хвиль для побудови конвольвера
 
Creator Kudinov, E. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject epitaxial ferrite film; nonlinear properties; magnetostatic waves; convolution signals; convolver
эпитаксиальная ферритовая пленка; нелинейные свойства; магнитостатические волны; функция свертки сигналов; конвольвер
епітаксіальна феритова плівка; нелінійні властивості; магнітостатичні хвилі; функція згортки сигналів; конвольвер
 
Description It is shown that the use of direct volume magnetostatic waves (FVMSW) in epitaxial ferrite film can be the basis for convolver construction. A theoretical analysis confirmed that the output signal corresponds to the double compressed in time (because of counter motion waves that carry signals) convolution function at the input signals. Defined expression for calculating signal of convolution, which takes into account the frequency characteristics of a magnetized film as waveguide structure, the sizes of the film and the antenna in form a rectangular loop, the induced voltage which corresponds to the signal convolution. For FVMSW limit signals, beyond which there is an unstable nonlinear phenomena associated with parametric excita-tion of exchange spin waves, tall, can give signals of a higher level and get a good si g-nal/noise ratio for the signal convolution.
Показано, что использование прямых объемных магнитостатических волн (ПОМСВ) в эпитаксиальной ферритовой пленке может быть основой построения конвольвера. В результате теоретического анализа подтверждено, что выходной сигнал соответствует сжатой во времени в два раза (из-за встречного движения волн, несущих сигналы) функции свертки, поступающих на входы сигналов. Определено выражение для вычисления сигнала свертки, учитывающее частотные характеристики намагниченной пленки как волноведущей структуры, размеры пленки и антенны в виде прямоугольной петли, индуцированное напряжение в которой соответствует сигналу свертки. Так как для ПОМСВ предельный уровень сигналов, при превышении которого возникают нестабильные нелинейные явления, связанные с параметрическим возбуждением обменных спиновых волн, высокий, можно подавать сигналы более высокого уровня и получить хорошее соотношение сигнал / шум для сигнала свертки.
Показано, що використання прямих об'ємних магнітостатичних хвиль (ПОМСХ) в епітаксіальній феритовій плівці може бути основою побудови конвольвера. В результаті теоретичного аналізу підтверджено, що вихідний сигнал відповідає стислій в часі в два рази (через зустрічний рух хвиль, що несуть сигнали) функції згортки сигналів, що надходять на входи. Визначено вираз для обчислення сигналу згортки, що враховує частотні характеристики намагніченої плівки як хвилеведучої структури, розміри плівки та антени у вигляді прямокутної петлі, індукована напруга в якій відповідає сигналу згортки. Так як для ПОМСХ граничний рівень сигналів, при перевищенні якого виникають нестабільні нелінійні явища, пов'язані з параметричним збудженням обмінних спінових хвиль, високий, можна подавати сигнали більш високого рівня і отримати гарне співвідношення сигнал/шум для сигналу згортки.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2012-12-25
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/331
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 51 (2012); 122-131
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 51 (2012); 122-131
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 51 (2012); 122-131
 
Language eng
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/331/446
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).