Запис Детальніше

Investigation of the microwave generator with a resonator and delay line based on magnetostatic waves

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Investigation of the microwave generator with a resonator and delay line based on magnetostatic waves
Исследование генератора СВЧ с резонатором и линией задержки на магнитостатических волнах
Дослідження генератора НВЧ з резонатором та лінією затримки на магнітостатичних хвилях
 
Creator Kudinov, E. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject microwave generators; magnetostatic waves; resonators; delay lines; delayed feedback
генераторы СВЧ; магнитостатические волны; резонаторы; линии задержки; запаздывающая обратная связь.
генератори НВЧ; магнітостатичні хвилі; резонатори; лінії затримки; зворотній зв’язок з запізненнямся
 
Description A model was built as a ring MSW generator using as elements defining the frequency the resonator and delay line based on magnetostatic waves in epitaxial ferrite film. The features of the characteristics of the generator is due to the fact that this oscillator with delayed feedback. The applied method of investigation MSW generator is characterized in that the numerical analysis model of the process reflects the real oscillations in the MSW generator. This makes it possible to study both stationary regimes and setting modes of oscillations.
Исследована модель построенного по кольцевой схеме МСВ генератора с использованием в качестве частотозадающих элементов резонатора и линии задержки на основе магнитостатических волн в эпитаксиальной ферритовой пленке. Определены особенности характеристик такого генератора обусловленные тем, что это автогенератор с запаздывающей обратной связью. Примененная методика исследования МСВ генератора отличается тем, что численный анализ модели генератора отражает реальные процессы установления колебаний в МСВ генераторе. Это дает возможность исследования, как стационарных режимов, так и режимов установления колебаний.
Досліджено модель побудованого по кільцевій схемі МСХ генератора з використанням в якості частотозадаючих елементів резонатора та лінії затримки на основі магнітостатичних хвиль в епітаксіальній феритовій плівці. Визначені особливості характеристик такого генератора обумовлені тим, що він є автогенератором із зворотнім зв’язком, що запізнюється. Застосована методика дослідження МСХ генератора відзначається тим, що чисельний аналіз моделі генератора відбиває реальні процеси встановлення коливань в МСХ генераторі. Це дає можливість дослідження як стаціонарних режимів так і режимів встановлення коливань.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2012-10-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/439
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 49 (2012); 122-128
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 49 (2012); 122-128
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 49 (2012); 122-128
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/439/419
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).