Запис Детальніше

Superhigh-frequency device for liquid environment disinfection

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Superhigh-frequency device for liquid environment disinfection
Сверхвысокочастотный прибор обеззараживания жидких сред
Надвисокочастотний пристрій знезараження рідких середовищ
 
Creator Sydoruk, Yu. K.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Monich, I. L.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject superhigh-frequency electromagnetic field; square waveguide; cruciform waveguide; magnetron
СВЧ электромагнитное поле; квадратный волновод; крестообразный волновод; магнетрон
НВЧ електромагнітне поле; квадратний хвилевід; хрестоподібний хвилевід; магнетрон
 
Description Devices, providing high concentration of superhigh-frequency electromagnetic field by means of the transition from a square form of a waveguide to cruciform one and the use of two  polarization  untied  magnetrons, are introduced. Results of testing such a device on two environments are brought: on water and milk. High efficiency of disinfecting action of superhigh-frequency electromagnetic field is proved at observance of conditions of required field concentration and time of endurance.
Предложены устройства, обеспечивающие высокую концентрацию СВЧ электромагнитного поля , создаваемую при переходе от квадратной формы волновода к крестообразной и использовании двух поляризационно развязанных магнетронов. Приведены результаты испытаний такого устройства на двух средах: на воде и молоке. Доказана высокая эффективность обеззараживающего действия СВЧ электромагнитного поля при соблюдении условий необходимой концентрации поля и времени выдержки.
Запропоновано пристрої концентрації НВЧ електромагнітного поля шляхом переходу від квадратного до хрестоподібного хвилеводу та застосування двох поляризаційно розв’язаних магнетронів. Приведені результати випробування такого пристрою на двох середовищах: на воді і молоці. Доведена експериментально висока ефективність знезаражуючої дії НВЧ електромагнітного поля при умові дотримання необхідної концентрації потужності і часу витримки.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2010-05-15
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/602
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 42 (2010); 78-86
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 42 (2010); 78-86
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 42 (2010); 78-86
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/602/565
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).