Запис Детальніше

Порівняння методів седиментації високодисперсних систем

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняння методів седиментації високодисперсних систем
Сравнение методов седиментации высокодисперсных систем
Comparison of sedimentation methods for highly dispersed systems
 
Creator Tertyshnyi, V. O.; Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, м. Кременчук
Tertyshnyi, O. M.; Олександрійський державний політехнічний коледж, м. Олександрія, Кіровоградська обл.
 
Subject дисперсність; седиментація; колоїди; ультрацентрифуга; фракція
дисперсность; седиментация; коллоиды; ультрацентрифуга; фракция
dispersion; sedimentation; colloids; ultracentrifuge; fraction
 
Description У цій роботі виконується порівняльний аналіз процесів седиментації високодисперсних колоїдних розчинів у відцентровому полі ультрацентрифуги і при сумісній дії гравітаційного і вертикального електричного полів на колоїдні частки, а також розглядається ефективність кожного методу.
В данной работе выполняется сравнительный анализ процессов седиментации высокодисперсных коллоидных растворов в поле гравитации, в центробежном поле ультрацентрифуги и при совместимом действии гравитационного и вертикального электрического полей на коллоидные частицы, а также рассматривается эффективность каждого метода.
Introduction. The processes of sediment suspensions and sols in gravitational and in centrifugal field and the combined action of the electric field on the particle and the field of gravity, and also their advantages and disadvantages are discussed in this work. Materials and performance. The time of sedimentation particles different radius is calculated on the way to an inch as it moves under the influence of gravity, centrifugal and electric fields as the example of the colloidal particles quartz SiO2. Resume. The effectiveness of the methods deposition colloidal particles under the influence of different fields is assessed. The conclusion concerning the alternatives to sedimentation analysis under the influence of the centrifugal field sedimentation analysis using an electric field is given.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2013-07-17
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/646
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 53 (2013); 68-73
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 53 (2013); 68-73
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 53 (2013); 68-73
 
Language rus
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/646/620
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).