Запис Детальніше

Analysis of the polarization filter of thin round–shaped parallel wires

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Analysis of the polarization filter of thin round–shaped parallel wires
Анализ поляризационного фильтра из тонких круглых паралельных проводов
Аналіз поляризаційного фільтра з тонких круглих паралельних проводів
 
Creator Sydoruk, Yu. K.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Turovskiy, A. O.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject polarizing filter; cross polarization; polarization denouement; the grid of thin wires
поляризационный фільтр; кросcполяризация; поляризационная развязка; сетка тонких проводов
621.372
поляризаційний фільтр; крос поляризація; поляризаційна розв’язка; сітка тонких проводів
 
Description Abstract.Transmission coefficient of plane electromagnetic wave through a metal grid formed by thin parallel round–shaped wires arranged on a flat surface is performed. For results comparing calculations performed with the use of the analytical expressions and application packages HFSS and MWS. For comparison of theoretical calculations with experimental one the experimental setup is created and experimental studies is conducted. The theoretical calculations is confirmed experimentally. Conclusions. For practical cases to calculate transmission coefficient of polarizing filter the simplified analytical expression can be used.
Проведенные расчеты коэффициента прохождения плоской электромагнитной волны через металлическую сетку, сформированную тонкими круглыми проводниками, расположенными параллельно на плоской поверхности. Для сравнения результатов, расчеты проведены с использованием аналитических выражений и пакетов прикладных программ HFSS и MWS. Для сравнения теоретических расчетов с экспериментом создан экспериментальный стенд и проведены экспериментальные исследования. Теоретические расчеты подтверждены экспериментально.
Проведені розрахунки коефіцієнта проходження плоскої електромагнітної хвилі через металеву сітку, сформовану тонкими круглими провідниками, розташованими паралельно на плоскій поверхні. Для порівняння результатів, розрахунки проведені з використанням аналітичних виразів та пакетів прикладних програм HFSS і MWS. Для порівняння теоретичних розрахунків з експериментом створено експериментальний стенд і проведені експериментальні дослідження. Теоретичні розрахунки підтверджені експериментально.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2014-04-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/661
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 56 (2014); 62-74
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 56 (2014); 62-74
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 56 (2014); 62-74
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/661/736
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).