Запис Детальніше

Optimal filtering of speech signal on pres­ence of correlated noise

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Optimal filtering of speech signal on pres­ence of correlated noise
Оптимальная фильтрация речевых сигналов при наличии коррелированных помех
Оптимальна фільтрація мовних сигналів при наявності корельованих перешкод
 
Creator Partala, M. O.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Zhuk, S. Ya.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject мовні сигнали; фільтрація мовних сигналів; оптимальна фільтрація
speech signals, speech signals filtration, optimal filtering
речевые сигналы; фильтрация речевых сигналов; оптимальная фильтрация
 
Description It use method of Kalman filtering optimal algorithm of speech signal filtering to synthesize on the presence of correlated noise. Structure scheme of optimal filter is proposed. Algorithm is analyzed on the test speech signal by means of computer model of filter.
С использованием метода калмановской фильтрации синтезирован оптимальный алгоритм фильтрации речевых сигналов при наличии коррелированных помех. Получена структурная схема оптимального фильтра. Анализ алгоритма проведен на тестовом речевом сигнале путем моделирования работы фильтра на ЭВМ.  
Синтезовано оптимальний алгоритм фільтрації мовних сигналів при наявності корельованих перешкод. Отримана структурна схема оптимального фільтру. Аналіз алгоритму проведено на тестовому мовному сигналі моделювання роботи фільтра.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2008-05-26
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/696
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 36 (2008); 17-21
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 36 (2008); 17-21
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 36 (2008); 17-21
 
Language rus
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/696/672
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).