Запис Детальніше

Using traps to protect network infrastructure from intruders’ attacks

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Using traps to protect network infrastructure from intruders’ attacks
Использование приманок для защиты сетевой инфраструктуры от посягательств злоумышленников
Використання приманок для захисту мережевої інфраструктури від посягань зловмисників
 
Creator Lavrivska, O. Z.; Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, м. Львів
Grycyuk, Yu. I.; Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, м. Львів
 
Subject 004.056:061.68
приманка Honeypot; інфраструктура мережі; засоби захисту ін-формації; інформаційні атаки; інформаційні загрози
Honeypot trap; network infrastructure; means of information protection; information attacks; information threats
приманка Honeypot; инфраструктура сети; средства защиты информации; информационные атаки; информационные угрозы
 
Description The article deals with the peculiarities of using traps to protect network infrastructure from intruders’ attacks, which concern the risks of unauthorized intrusion to a network: attacks on a network, its unauthorized research, etc. It has been clarified that Honeypot trap is flexible information technology, which can be applied to prevent attacks, their detection and answer to them. As a means of protection Honeypot-traps have ability to work effectively in the infrastructure network, while collecting small amount of data, however they are of considerable importance for the owners of network.
Рассмотрены особенности использования приманок для защиты сетевой инфраструктуры от посягательств злоумышленников, касающиеся рисков несанкционированного их вторжения в сеть: атаки на сеть, несанкционированное ее исследование и т.д. Выяснено, что приманка Honeypot – гибкая информационная технология, которую можно применить для предотвращения атак, их выявления и ответа на них. Как средство обеспечения безопасности, Honeypot-ловушки имеют способность эффективно работать в сети инфраструктуры, собирая небольшое количество данных, однако значительная их часть имеет большое значение для владельцев сети.
Розглянуто особливості використання приманок для захисту мережевої інфраструктури від посягань зловмисників, які стосуються ризиків несанкціонованого їх вторгнення в мережу: атаки на мережу, несанкціоноване її дослідження і т.д. З'ясовано, що приманка Honeypot – гнучка інформаційна технологія, яку можна застосувати для запобігання атак, їх виявлення та відповіді на них. Як засіб забезпечення безпеки, Honeypot-пастки мають здатність ефективно працювати в мережі інфраструктури, збираючи невелику кількість даних, проте знач-на їх частина має велике значення для власників мережі.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2013-12-12
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/714
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 55 (2013); 128-134
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 55 (2013); 128-134
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 55 (2013); 128-134
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/714/728
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).