Запис Детальніше

Using IP-telephony in network infrastructure and peculiarities of its protection from intruders

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Using IP-telephony in network infrastructure and peculiarities of its protection from intruders
Использование ІР-телефонии в инфраструктуре сети и особенности ее защиты от посягательств злоумышленников
Використання ІР-телефонії в інфраструктурі мережі та особливості її захисту від посягань зловмисників
 
Creator Kuzmenko, I. S.; Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, м. Львів
Grycyuk, Yu. I.; Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, м. Львів
 
Subject ІР-telephony; network infrastructure; means of information network protection; information attacks; information threats
ІР-телефония; инфраструктура сети; средства защиты информации; информационные атаки; информационные угрозы
004.056:061.68
ІР-телефонія; інфраструктура мережі; засоби захисту інформації; інформаційні атаки; інформаційна загроза
 
Description The article highlights advantages and drawbacks of using ІР-telephony in network infrastructure and peculiarities of its protection from intruders which concern its information safety: setting interception of IP-calls and change of their content, disposition of the VoIP system to DoS-attacks etc. It has been determined that using of means of information network protection, which are oriented on the features of IP-telephony work, enables to avoid additional financial expenses on modernization of available equipment or acquisition of new protective devices.
Рассмотрены преимущества и недостатки использования ІР-телефонии в инфраструктуре сети и особенности ее защиты от посягательств злоумышленников, которые касаются ее информационной безопасности: установка прослушивания IP-звонков и изменения их содержания, склонности системы VoIP к DoS-атакам и т.д. Установлено, что использование средств защиты информационной сети, ориентированных на особенности работы IP-телефонии, помогает избежать дополнительных финансовых расходов на модернизацию имеющегося оборудования или приобретение новых защитных устройств.
Розглянуто переваги і недоліки використання ІР-телефонії в інфраструктурі мережі та особливості її захисту від посягань зловмисників, які стосуються її інформаційної безпеки: встановлення прослуховування IP-дзвінків і зміни їх змісту, схильності системи VoIP до DoS-атак і т.д. Встановлено, що використання засобів захисту інформаційної мережі, орієнтованих на особливості роботи IP-телефонії, допомагає уникнути додаткових фінансових витрат на модернізацію наявного устаткування або придбання нових захисних пристроїв.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2013-12-12
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/715
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 55 (2013); 135-142
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 55 (2013); 135-142
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 55 (2013); 135-142
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/715/729
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).