Запис Детальніше

Radiometric modulation measuring device of intensity of optical radiation

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Radiometric modulation measuring device of intensity of optical radiation
Радиометрический модуляционный измеритель интенсивности оптического излучения
Радіометричний модуляційний вимірювач інтенсивності оптичного випромінювання
 
Creator Yanenko, A. P.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Mikhailenko, S. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Lisnichuk, A. S.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject radiometry; modulation meter ; optical radiation; photometry
радиометрия; модуляционный измеритель; оптическое излучение; фотометрия.
615.831.7
радіометрія; модуляційний вимірювач; оптичне випромінювання; фотометрія
 
Description Introduction. The paper proposed a block diagram of radiometric measuring the intensity of optical radiation from modulation conversion parameter input . To assess the intensity of use periodically comparing the reference signal (shaded) and measurement (open) photodi-odes. Studies. The proposed radiometric modulation meter provides increased sensitivity and measurement accuracy by reducing the influence of dark current measurement and reference photodiodes and compensation intrinsic noise measuring channel through their periodic anti-phase comparison.
В статье предложена структурная схема радиометрического измерителя интенсивности оптического излучения на основе модуляционного преобразования параметра входного сигнала. Для оценки интенсивности используется периодическое сравнения сигналов опорного (затемнен-ного) и измерительного (открытого) фотодиодов. Предложенный радиометрический модуляционный измеритель обеспечивает повышение чувствительности и точности измерения за счет уменьшения влияния темнового тока измерительного и опорного фотодиодов и компенсации собственных шумов измерительного канала путем их периодического противофазное сравнения.
В статті запропонована структурна схема радіометричного вимірювача інтенсивності оптичного випромінювання на основі модуляційного перетворення параметра вхідного сигналу. Для оцінки інтенсивності використовується періодичне порівняння сигналів опорного (затемненого) та вимірювального (відкритого) фотодіодів. Запропонований радіометричний модуляційний вимірювач забезпечує підвищення чутливості та точності вимірювання за рахунок зменшення впливу темнового струму вимірювального і опорного фотодіодів та компенсаціі власних шумів вимірювального каналу шляхом їх періодичного протифазного порівняння.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2014-04-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/734
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 56 (2014); 96-101
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 56 (2014); 96-101
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 56 (2014); 96-101
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/734/739
http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/downloadSuppFile/734/14
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).