Запис Детальніше

Determination of the functional state of the fruits by parameters of the electric impedance

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Determination of the functional state of the fruits by parameters of the electric impedance
Определение функционального состояния фруктовых продуктов по параметрам их электрического импеданса
Визначення функціонального стану продуктів за параметрами їх комплексного імпедансу
 
Creator Guseva, E. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Mosiychuk, V. S.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Timoshenko, G. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Sharpan, O. B.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject food quality control; functional state; electric impedance; modeling; two–terminal; phase; module; frequency response; phase response
контроль качества продуктов; функциональное состояние; электрический импеданс; моделирование двухполюсников; фаза; модуль; АЧХ; ФЧХ
621.47
контроль якості продуктів; функціональний стан; електричний імпеданс; моделювання двополюсників; фаза; модуль; АЧХ; ФЧХ
 
Description Introduction. To assess the freshness of various products are often used measuring impedance module. But due to the structure of plant foods diagnostic value should have exactly a complex component of impedance. Article tasked with developing criteria for assessing the functional state of the products subject to a comprehensive component of the impedance. Research methodology. To determine the functional status of the fruit were measured module and phase of impedance at the three frequencies of 20, 100 and 500 kHz. Criteria for recognition of functional status deter-mined by the dynamics of changes in the parameters of the complex impedance due to destructive processes caused by dehydration and putrefaction processes. Data processing and analysis. On the basis of experimental data obtained at three frequencies modeled frequency and phase response and their changes during losing of freshness and appear-ance of destructive processes. Discussion and conclusions. In fresh and stale fruit modulus and phase of the impedance at low and high frequencies have characteristic differences. But this is especially evident on the phase–frequency characteristic, which can be seen that the value of the phase with the loss of freshness at low frequency decreases and increases at high more than twice during one week. Therefore, to assess the functional state of fresh and stale products we suggest use phase portraits of phase response.
Рассмотрена возможность определения функционального состояния фруктов по модулю и фазе их импеданса, измеренных на трех частотах 20, 100 и 500 кГц. Функциональное состояние определялось по динамике изменений параметров электрического импеданса вследствие деструктивных процессов, вызванных дегидратацией и гниения. На основе экспериментально полученных данных на трёх частотах смоделированы изменения амплитудно–частотной и фазочастотной характеристик. Определены характерные критерии, по которым можно проводить оценку функционального состояния свежих и несвежих продуктов.
Розглянуто можливість визначення функціонального стану фруктів за модулем і фазою їх імпедансу, отриманих за вимірюванням на трьох частотах 20, 100 та 500 кГц. Функціональний стан визначався за динамікою параметрів електричного імпедансу під час деструктивних процесів, викликаних дегідратацією та гниттям. На основі експериментально отриманих даних на трьох частотах змодельовані зміни амплітудно– та фазочастотної характеристик. Визначено характерні критерії, за якими можливо виконувати оцінку функціонального стану продуктів.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2014-04-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/754
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 56 (2014); 102-111
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 56 (2014); 102-111
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 56 (2014); 102-111
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/754/740
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).