Запис Детальніше

Визначення кута нахилу при накладенні зображень з застосуванням змішаної системи координат

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення кута нахилу при накладенні зображень з застосуванням змішаної системи координат
Определение угла поворота при наложении изображений с использованием смешанной системы координат
Estimation of rotation angle on image superposition by using mixed coordinate system
 
Creator Machnyev, O. М.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject оцінка кута нахилу зображень; цифрова обробка зображень
оценка угла поворота зображений; цифровая обработка изображений
image angle estimation; digital image processing
 
Description Синтезовано безпошуковий алгоритм визначення кута нахилу одного зображення відносно іншого, який забезпечує покращення точності оцінювання кута в широких межах по відношенню до відомих алгоритмів. Зображення наведені у прямокутної системі координат, а для оцінки похідної по куту використовуються симетрично нахилені копії одного з зображень. Аналіз алгоритму проведено по теоретичної моделі та по реальним магнітооптичним зображенням.
Синтезирован беспоисковый алгоритм определения угла поворота одного изображения относительно другого, обеспечивающий повышение точности оценивания угла в широких пределах по отношению к известным алгоритмам. Изображения представлены в прямоугольной системе координат, а для оценки производной по углу используются симметрично повернутые копии одного из изображений. Анализ алгоритма проведен по теоретической модели и реальным магнитооптическим изображениям.
Non-search algorithm of image angle estimation is presented. This algorithm improves precision of image angle estimation in wide range in comparison to known algorithms. Images are presented in rectangle system of coordinate and for derivative calculation two symmetrically rotated copies of one image are used. Analysis of algorithm includes investigation of theoretical model and real magneto-optic images.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2010-05-15
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/947
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 42 (2010); 40-45
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 42 (2010); 40-45
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 42 (2010); 40-45
 
Language rus
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/947/890
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).