Запис Детальніше

Підготовка вчителів для шкіл національних меншин в Україні (20–30-ті рр. XX століття)

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/7208/
 
Title Підготовка вчителів для шкіл національних меншин в Україні (20–30-ті рр. XX століття)
 
Creator Войналович, Л. П.
 
Subject LB Theory and practice of education
LB2300 Higher Education
LC Special aspects of education
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти. – Житомирський державний університет імені Івана Франка. – Житомир, 2011.
У дисертації з позицій сучасної теорії і методики професійної освіти відтворено цілісну картину підготовки педагогічних кадрів для шкіл національних меншин в Україні в 20–30-х рр. ХХ ст. На основі аналізу опублікованих та архівних джерел виявлено історичні чинники, які спричинили формування в Україні поліетнічного середовища. Проаналізовано організаційні заходи для забезпечення освітніх потреб національних меншин в Україні та розглянуто основні форми підготовки відповідних педкадрів у 20–30-х рр. ХХ століття.
У роботі простежено динаміку та здійснено науковий аналіз діяльності різних типів навчальних закладів, які у 20–30-х рр. ХХ століття здійснювали підготовку вчителів для шкіл національних меншин в Україні. Розкрито та обґрунтовано змістові і процесуальні засади професійної підготовки національних педагогічних кадрів у навчальних освітніх закладах різних типів: національних педагогічних курсах, національних педагогічних технікумах, лінгвістичних технікумах, інститутах народної освіти, Українському інституті лінгвістичної освіти та педагогічних інститутах.
 
Publisher Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
 
Date 2011
 
Type Monograph
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/7208/1/11vlppvd.pdf
Войналович, Л. П. (2011) Підготовка вчителів для шкіл національних меншин в Україні (20–30-ті рр. XX століття). Other. Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка. (Unpublished)