Запис Детальніше

РИМО-КАТОЛИЦЬКІ ЧЕРНЕЧІ ОРДЕНИ : ЇХ СУТНІСТЬ І ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІЇ ТА КУЛЬТУРІ

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/12123/
 
Title РИМО-КАТОЛИЦЬКІ ЧЕРНЕЧІ ОРДЕНИ : ЇХ СУТНІСТЬ
І ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІЇ ТА КУЛЬТУРІ
 
Creator Данилюк, О. Я.
 
Subject BL Religion
 
Description Дисертація є філософсько-релігієзнавчим дослідженням формування інституту чернечих орденів Римо-католицької церкви, їх становлення і поширення на українських землях. Розглянуто вплив римо-католицьких чернечих орденів на розвиток духовності та культури, місце та роль в сучасних умовах українського націє- й державотворення.
Обґрунтовано, що становлення інституту римо-католицьких чернечих орденів на вітчизняних теренах засвідчує відповідність католицької духовності духовним потребам українського суспільства. Визначено основні чинники поширення римо-католицьких чернечих орденів в Україні : тенденція до зближення та взаємозбагачення східнослов’янської та західноєвропейської культур, вірність християнській традиції у поєднанні з модернізацією, соціально орієнтована діяльність, відкритість до міжконфесійного та міжрелігійного діалогу.
З’ясовано вектори духовного виховання римо-католицьких чернечих орденів згідно августинської, бенедиктинської, домініканської, франциськанської, кармелітської, ігнатіанської шкіл духовності. Охарактеризовано особливості актуалізації містичної тематики з огляду на різні напрямки духовного сприйняття через поширення духовної практики християнської медитації згідно бенедиктинської, кармелітської, єзуїтської шкіл та Міжнародного Товариства Християнської Медитації.
 
Date 2014
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/12123/1/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%20%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D1%8E%D0%BA%20%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0.doc
Данилюк, О. Я. (2014) РИМО-КАТОЛИЦЬКІ ЧЕРНЕЧІ ОРДЕНИ : ЇХ СУТНІСТЬ І ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІЇ ТА КУЛЬТУРІ. АВТОРЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.