Запис Детальніше

Використання фізичних вправ для оптимізації функцій хребтового стовпа підлітків

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/13965/
 
Title Використання фізичних вправ для оптимізації функцій хребтового стовпа підлітків
 
Creator Лубішева, А. О.
Яворська, Т. Є.
 
Subject LB Theory and practice of education
LB2300 Higher Education
 
Description За останні роки питання фізичного виховання все більше і більше привертають увагу педагогів, лікарів та батьків. І це не випадково. Велике значення мають добре організовані заняття з фізичного виховання для зміцнення здоров’я дітей, підвищення працездатності їх організму та розширення функціональних можливостей.
Наука вказує, що 62 % наших дітей потребують корекції хребта, вони страждають порушенням опорно-рухового апарату в тій чи іншій мірі. А це – передумова до розвитку багатьох хронічних хвороб.
Постава – це звична, мимовільна поза людини в стані спокою та під час руху. Її основою є хребет. Характер постави залежить від вигинів хребта і грудної клітки, взаємного розташування голови, плечового поясу, рук, тулуба, таза та ніг. Вона формується в процесі росту і розвитку людини і змінюється в залежності від умов побуту, навчання, праці, занять фізичними вправами. Тому дуже важливо з дня народження дитини дбати про формування її правильної постави.
 
Publisher ЖДУ ім. Івана Франка
 
Date 2012
 
Type Other
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/13965/1/%D0%9B%D1%83%D0%B1%D1%96%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf
Лубішева, А. О. and Яворська, Т. Є. (2012) Використання фізичних вправ для оптимізації функцій хребтового стовпа підлітків. ЖДУ ім. Івана Франка.