Запис Детальніше

Весняні строки прильоту перепела (Coturnix Coturnix) на Поліссі

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/15436/
 
Title Весняні строки прильоту перепела (Coturnix Coturnix) на Поліссі
 
Creator Яненко, В. О.
Серебряков, В. В.
 
Subject QL Zoology
 
Description Останні півстоліття міграція перепела майже не досліджувалася, крім деяких загальних згадок в окремих джерелах. Перепела, будучи типово перелітними птахами, зимують за межами територій із регулярним сніговим покривом, роблять регулярні міграції як навесні, так і восени. Як летять ці птахи навесні – невідомо. Вважають, що проліт йде вночі, появу перепелів у тій або іншій місцевості реєструють головним чином за голосом самців, які можуть токувати під час міграції хоча іноді починають свій "бій" не з першого дня появи. Осінні міграції по континентальній частині України, як і в усій Європі протікають майже не помітно. Відносно великі скупчення утворює цей вид лише при перельоті Чорного та Середземного моря. Як навесні, так і восени майже не спостерігають перелітних зграй, а тільки скупчення, більш-менш виражені "висипки", і можна припустити, що в цей час вони летять поодинці і тільки вночі. Хоча при спостереженнях за нічною міграцією перепел бував зафіксований відносно рідко. Судячи з даних кільцювання, основна маса перепелів з Європейської частини ареалу рухається на зимівлі й назад через Піренейський, Аппенінський п-ови, через Балкани та Чорноморське узбережжя Кавказу.
 
Publisher Україна, Дніпропетровськ
 
Date 2009
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/15436/1/%D0%92%D0%95%D0%A1%D0%9D%D0%AF%D0%9D%D0%86%20%D0%A1%D0%A2%D0%A0%D0%9E%D0%9A%D0%98%20%D0%9F%D0%A0%D0%98%D0%9B%D0%AC%D0%9E%D0%A2%D0%A3%20.pdf
Яненко, В. О. and Серебряков, В. В. (2009) Весняні строки прильоту перепела (Coturnix Coturnix) на Поліссі. ZOOCENOSIS–2009. Біорізноманіття та роль тварин в екосистемах V Міжнародна наукова конференція.. pp. 314-315.