Запис Детальніше

Вплив природи поверхні наноструктур на основі однодоменного магнетиту на адсорбцію комплексів цис-дихлордиамінплатини (ІІ)

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/16816/
 
Title Вплив природи поверхні наноструктур на основі однодоменного магнетиту на адсорбцію комплексів цис-дихлордиамінплатини (ІІ)
 
Creator Камінський, О. М.
Кусяк, Н. В.
Петрановська, А. Л.
Туранська, С. П.
Горбик, П. П.
 
Subject QD Chemistry
 
Description Синтезовано зразки однодоменного магнетиту та нанокомпозитів на його основі: Fe3O4/димеркаптосукцинова кислота, Fe3O4/гідроксоапатит, Fe3O4/γ-амінопропілсилоксан, Fe3O4/поліакриламід. Досліджено вплив хімічної природи поверхні синтезованих наноструктур на адсорбцію цис-дихлородіамінплатини (II). Побудовано ізотерми та кінетичні криві адсорбції в перерахунку на катіони Pt2+. Найкращі адсорбційні параметри спостерігались у нанокомпозитів Fe3O4/поліакриламід та Fe3O4/γ-амінопропілсилоксан. Показано перспективність використання нанорозмірного магнетиту і його модифікованих форм для створення магніточутливих адсорбентів цис-дихлородіамінплатини (II), зокрема, медико-біологічного призначення.
 
Date 2013
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/16816/1/khphtp_2013_4_3_8.pdf
Камінський, О. М. and Кусяк, Н. В. and Петрановська, А. Л. and Туранська, С. П. and Горбик, П. П. (2013) Вплив природи поверхні наноструктур на основі однодоменного магнетиту на адсорбцію комплексів цис-дихлордиамінплатини (ІІ). Хімія, фізика та технологія поверхні, 4 (3). pp. 283-292.