Запис Детальніше

Вплив іонів нікеля водного середовища на показники дихання Planorbarius corneus

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/17383/
 
Title Вплив іонів нікеля водного середовища на показники дихання Planorbarius corneus
 
Creator Войціцька, Л. Г.
Стадниченко, А. П.
 
Subject QL Zoology
 
Description Досліджено вплив іонів нікеля водного середовища на показники легеневого дихання витушки рогової. Згідно до шкали токсичності хімічних агентів для гідробіонтів (опрацьована Метелєвим, Канаєвим і Дзасоховою, 1971) іони нікелю щодо P. сorneus є сильно токсичними.
В середовищі, забрудненому іонами нікелю, за концентрацій 0,01, 0,1 і 1 мг /дм3 тривалість «вдиху» не змінюється. Статистично вірогідні зрушення (Р > 94,5%) відзначено по усіх інших досліджених показниках. Кількість «вдиху», тривалість «вдиху», інтервали між «вдихами» і об’єм «вдиху» зменшилися в 2 рази в нормі, а тривалість «вдиху» не змінилась. При інвазії трематодами витушки рогової статистично вірогідних змін не сталося по всіх досліджуваних показниках, тільки в кількості «вдиху» у найвищій концентрації було збільшення у 2 рази.
 
Publisher Кафедра зоології, Житомир
 
Date 2015
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/17383/1/%D0%BC%D0%B0%D0%B3_%D0%92%D0%BE%D0%B9%D1%86%D1%96%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0.pdf
Войціцька, Л. Г. and Стадниченко, А. П. (2015) Вплив іонів нікеля водного середовища на показники дихання Planorbarius corneus. Магістерська робота на тему: « ВПЛИВ ІОНІВ НІКЕЛЯ ВОДНОГО СЕРЕДОВИЩА НА ПОКАЗНИКИ ДИХАННЯ Planorbarius corneus ».