Запис Детальніше

Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах
 
Creator Блюм, Я.Б.
Банникова, М.О.
Карпов, П.А.
Комарницький, І.К.
Кучук, М.В.
Сорочинський, Б.В.
 
Subject Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України
 
Description Розроблені методи детектування генетично модифікованих сортів сої, ріпаку, цукрового буряку та картоплі. Підібрано і синтезовано комбінації олігонуклеотидних праймерів для тестування методом полімеразної ланцюгової реакції згаданих культур та продуктів їх переробки. Розроблена настанова для визначення наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у рослинній сировині, кормах та харчових продуктах. Ключові слова: генетично модифіковані рослини, детектування, полімеразна ланцюгова реакція.
Разработаны методы детектирования генетически модифицированных сортов сои, рапса, сахарной свеклы и картофеля. Подобраны и синтезированы комбинации олигонуклеотидных праймеров для тестирования методом полимеразной цепной реакции упомянутых культур. Разработано руководство для определения наличия и содержания генетически модифицированных компонентов в растительном сырье, кормах и пищевых продуктах. Ключевые слова: генетически модифицированные растения, детектирование, полимеразная цепная реакция.
Methods of genetically modified soybean, rape seeds, sugar beet and potato detection have been developed. To test above-mentioned cultivars and their products with the help of polymerase chain reaction the sets of oligonucliotide primers have been designed and synthesized. The manual to detect genetically modified components in plant raw materials, feed and food has been developed. Key words: genetically modified plants, detection, polymerase chain reaction.
 
Date 2008-09-24T13:28:49Z
2008-09-24T13:28:49Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах / Я.Б. Блюм, М.О. Банникова, П.А. Карпов, І.К. Комарницький, М.В. Кучук, Б.В. Сорочинський // Наука та інновації. — 2008. — Т 4. — № 2. — С. 40-48. — Бібліогр.: 15 назв. — укр.
1815-2066
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/2367
 
Language uk
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України