Запис Детальніше

Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска
 
Creator Веревка, С.В.
 
Subject Огляди
 
Description Рассмотрены проблемы, обусловленные развитием технологии трансгенных продуктов питания. В свете данных о молекулярных механизмах формирования структуры белков и обеспечении межбелковой комплементарности обосновывается положение о комплексном характере функционирования структурообразующих, поддерживающих и элиминирующих систем. Обсуждаются пути нарушения трансгенными продуктами межбелкового согласования и его возможные последствия.
Розглянуто проблеми, зумовлені розвитком технології трансгенних продуктів харчування. У світлі даних про молекулярні механізми формування структури білків та забезпечення міжбілкової комплементарності обґрунтовується положення про комплексний характер функціонування структуроутворювальних, підтримувальних та елімінувальних систем. Обговорюються шляхи порушення трансгенними продуктами міжбілкового узгодження і його можливі наслідки.
The problems created by the development of transgenic food technologies are under consideration. Generalization of the data on the molecular mechanisms of the protein structure formation and processing allowed to base the principle of the correlative action of the structure-forming, structure-keeping and protein eliminating systems. The ways of the possible disturbances of such inter-protein coordination by transgenic proteins as well as their possible consequences are discussed.
 
Date 2009-07-15T11:03:57Z
2009-07-15T11:03:57Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска / С. В. Веревка // Біотехнологія. — 2008. — Т. 1, № 2. — С. 13-23. — Бібліогр.: 71 назв. — рос.
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/4053
577.122.5
 
Language ru
 
Publisher Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України