Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска
|
|
Creator |
Веревка, С.В.
|
|
Subject |
Огляди
|
|
Description |
Рассмотрены проблемы, обусловленные развитием технологии трансгенных продуктов питания. В свете данных о молекулярных механизмах формирования структуры белков и обеспечении межбелковой комплементарности обосновывается положение о комплексном характере функционирования структурообразующих, поддерживающих и элиминирующих систем. Обсуждаются пути нарушения трансгенными продуктами межбелкового согласования и его возможные последствия.
Розглянуто проблеми, зумовлені розвитком технології трансгенних продуктів харчування. У світлі даних про молекулярні механізми формування структури білків та забезпечення міжбілкової комплементарності обґрунтовується положення про комплексний характер функціонування структуроутворювальних, підтримувальних та елімінувальних систем. Обговорюються шляхи порушення трансгенними продуктами міжбілкового узгодження і його можливі наслідки. The problems created by the development of transgenic food technologies are under consideration. Generalization of the data on the molecular mechanisms of the protein structure formation and processing allowed to base the principle of the correlative action of the structure-forming, structure-keeping and protein eliminating systems. The ways of the possible disturbances of such inter-protein coordination by transgenic proteins as well as their possible consequences are discussed. |
|
Date |
2009-07-15T11:03:57Z
2009-07-15T11:03:57Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Особенности формирования структуры трансгенных белков и обусловленные ими факторы риска / С. В. Веревка // Біотехнологія. — 2008. — Т. 1, № 2. — С. 13-23. — Бібліогр.: 71 назв. — рос.
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/4053 577.122.5 |
|
Language |
ru
|
|
Publisher |
Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України
|
|