Запис Детальніше

Катехины чайного растения: структура, активность, применение

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Катехины чайного растения: структура, активность, применение
 
Creator Барабой, В.А.
 
Subject Огляди
 
Description Рассмотрены технология получения различных видов чая и механизмы биологического действия наиболее активных его компонентов — катехинов. Предпринята попытка объяснить их исходя из антиоксидантных свойств этих физиологически активных соединений, что обусловливает наличие у них антимутагенных и противоопухолевых эффектов. Особое внимание уделено химическим и биологическим свойствам наиболее активного из катехинов — EGCG.
Розглянуто технологію одержання різних видів чаю та механізми біологічної дії найбільш активних його компонентів — катехінів. Зроблено спробу пояснити зазначені механізми виходячи з антиоксидантних властивостей цих фізіологічно активних сполук, що зумовлює наявність у них антимутагенних і протипухлинних ефектів. Особливу увагу приділено хімічним та біологічним властивостям найактивнішого з катехінів — EGCG.
In a review d technology of production of different kinds of tea and also the mechanisms of biological action of his the most active components — catechins are considered. An attempt to explain these mechanisms on the basis of antioxidant properties of these physiological active substances is undertaken, which are cause the presence of them antimutagen and antineoplastic effects. In detail chemical and biological properties of the most active from catechins — EGCG are considered.
 
Date 2009-07-14T09:54:45Z
2009-07-14T09:54:45Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Катехины чайного растения: структура, активность, применение / В. А. Барабой // Біотехнологія. — 2008. — Т. 1, № 3. — С. 25-36. — Бібліогр.: 107 назв. — рос.
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/3950
612.393:577.151.6
 
Language ru
 
Publisher Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України