Запис Детальніше

Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек
 
Creator Сыч, Н.В.
Стрелко, В.В.
Цыба, Н.Н.
Пузий, А.М.
 
Subject Хімія
 
Description Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%).
Active carbons have been obtained by the phosphoric acid activation of corn cobs. The impact of the H3PO4 impregnation ratio and the carbonization temperature on a porous structure has been investigated. It has been shown that optimal preparation parameters are the impregnation ratio of 0.75 and the carbonization temperature of 400 °C that allow obtaining carbons with developed porous structure. Carbons obtained by H3PO4 activation of corn cobs show a high sorption capacity to methylene blue (225 mg/g) and iodine (65%).
 
Date 2011-02-23T17:48:17Z
2011-02-23T17:48:17Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос.
1025-6415
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164
541.183
 
Language ru
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України