Фізико-хімічні властивості вірусу опіку гречки
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Фізико-хімічні властивості вірусу опіку гречки
|
|
Creator |
Юзвенко, Л.В.
Серденко, О.Б. Діденко, Л.Ф. Варбанець, Л.Д. Шевчук, В.К. Співак, М.Я. |
|
Subject |
Біологія
|
|
Description |
Вiрус опiку гречки (ВОГ) за морфологiчними ознаками належить до родини Rhabdoviridae. Вiрiони ВОГ мають бацилоподiбну форму i розмiри 230–270 × 75–90 нм. Вiн мiстить структурнi бiлки з молекулярними масами 126, 70, 48, 34, 24 кДа. У складi ВОГ iдентифiкованi жирнi кислоти: пальмiтинова, транс-олеїнова, цис-олеїнова, гiдроксимiристинова та мiристинова, а також вуглеводи: маноза, арабiноза, рибоза, ксилоза, рамноза, галактозамiн.
The burn virus of buckwheat (BVB) behind morphological indicators belongs to family Rhabdoviridae. Virions of BVB have a bacillus-like form and dimensions 230–270 × 75–90 nm. It contains structural proteins with molecular weights of 126, 70, 48, 34, and 24 kDa. In the virion structure, the fatty acids (palmitic, trans-oleic, cis-oleic, hydroxymyristinic, and myristinic) and carbohydrates (mannose, arabinose, ribose, xylose, rhamnose, galactosamine) have been identified. |
|
Date |
2011-04-23T17:23:16Z
2011-04-23T17:23:16Z 2010 |
|
Identifier |
Фізико-хімічні властивості вірусу опіку гречки / Л.В. Юзвенко, О.Б. Серденко, Л.Ф. Дiденко, Л.Д. Варбанець, В.К. Шевчук, М.Я. Спiвак // Доп. НАН України. — 2010. — № 1. — С. 170-174. — Бібліогр.: 12 назв. — укр.
1025-6415 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/19272 57.013 578.824. |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Доповіді НАН України
|
|
Publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
|
|