Запис Детальніше

Ефективність використання Bacillus amyloliguefaciens та Bacillus subtilis для захисту сої від бактеріальних хвороб

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ефективність використання Bacillus amyloliguefaciens та Bacillus subtilis для захисту сої від бактеріальних хвороб
 
Creator Лапа, С.В.
Житкевич, Н.В.
Жмурко, Л.Г.
 
Description Встановлено, що біологічний препарат спорофіт, створений на основі Bacillus amyloliguefaciens УКМ 5137, можна рекомендувати як засіб захисту сільського сподарських рослин від бактеріальних хвороб, викликаних збудниками роду Xanthomonas. Показано, що суміш із двох штамів – Bacillus amyloliguefaciens УКМ 5137 та Bacillus subtilis УКМ 5009 – проявляє антагоністичні властивості до фітопатогенів родів Xanthomonas та Pseudomonas і може бути використана як основа для створення біопрепарату проти бактеріозів сої.
Установлено, что биологический препарат спорофит на основе Bacillus amyloliguefaciens УКМ 5137, можно рекомендовать в качестве средства защиты сельскохозяйственных растений от бактериальных забололеваний, вызванных возбудителями рода Xanthomonas. Показано, что смесь из двух штаммов – Bacillus amyloliguefaciens УКМ 5137 и Bacillus subtilis УКМ 5009 – проявляет антагонистические свойства против фитопатогенов родов Xanthomonas и Pseudomonas и может быть использована как основа для создания биопрепарата против бактериозов сои.
It is recommended to use a biological preparation Sporophit based on Bacillus amyloliguefaciens UKM 5137 as a means of agricultural plant protection against bacterial disease, caused by Xanthomonas agents. It is determined that the composition of two strains Bacillus amyloliguefaciens UKM 5137 and Bacillus subtilis UKM 5009 displays antagonistic properties against phytopathogenic agents of Xanthomonas and Pseudomonas genus and can be used as a basis for creation of a biopreparation against soybean bacteriosis.
 
Date 2011-05-12T21:32:24Z
2011-05-12T21:32:24Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Ефективність використання bacillus amyloliguefaciens та bacillus subtilis для захисту сої від бактеріальних хвороб / С.В. Лапа, Н.В. Житкевич, Л.Г. Жмурко // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2006. — Вип. 4. — С. 137-146. — Бібліогр.: 13 назв. — укр.
1997-3004
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/19788
632.4:581.5:635.654
 
Language uk
 
Publisher Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України