Запис Детальніше

Віддалені результати соціальної та трудової реабілітації у хворих на поширений туберкульоз легень з екстраплевральною торакопластикою

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Віддалені результати соціальної та трудової реабілітації у хворих на поширений туберкульоз легень з екстраплевральною торакопластикою
 
Creator Мадяр, Володимир Васильович
Мадяр, Владимир Васильевич
Madiar, Volodymyr Vasylovych
Солодовник, Олександр Вікторович
Солодовник, Александр Викторович
Solodovnyk, Oleksandr Viktorovych
П`ятикоп, Геннадій Іванович
Пятикоп, Геннадий Иванович
Piatykop, Hennadii Ivanovych
Мадяр, Б.В.
 
Subject туберкульоз легень резистентний
туберкулез легких резистентный
resistant pulmonary tuberculosis
 
Description Хворим на поширений та резистентний туберкульоз легень виконано резекційні операції легень, а в основній групі екстраплевральні торакопластики. Вивчено віддалені результати в обох групах та виявлено значне зменшення кількості інвалідів та покращання трудової реабілітації у хворих, яким виконано екстраплевральну торакопластику. Зроблено висновок про необхідність подальшого вивчення колапсохірургічних операцій, особливо в умовах сьогоднішньої епідемії.
Resection operations were performed in patients with disseminated and resistant pulmonary tuberculosis, and in the main group extrapleural thoracoplasty. Long-term results in both groups were studied and significant reduction of disabilities and improving the work rehabilitation of patients who completed extrapleural thoracoplasty were found. The authors draw a conclusion that further study of collapsosurgical operations especially in today's epidemicis is of barest necessity.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2011-12-30T07:11:24Z
2011-12-30T07:11:24Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Віддалені результати соціальної та трудової реабілітації у хворих на поширений туберкульоз легень з екстраплевральною торакопластикою [Текст] / О.В. Солодовник, В.В. Мадяр, Г.І. П'ятикоп, Б.В. Мадяр // Вісник Сумського державного університету. Серія Медицина. - 2011. - Т. 2, № 1. - С. 44-48.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/22621
 
Language uk