Запис Детальніше

Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы
 
Creator Безруков, О.Ф.
Григорьев, П.Е.
 
Subject Оригинальные статьи
 
Description При вивченні в експерименті (на щурах) впливу сучасних пестицидів (купроксата) виявлено, що відповідна реакція антиоксидантних ферментів пропорційна концентрації фунгіциду, що диктує необхідність перегляду допустимої концепції застосування фунгіцидів у сільському господарстві. На підставі статистично значущої позитивної кореляції Спірмена показана пряма залежність захворюваності вузловим зобом по 22 регіонах Криму з вмістом міді в грунтах (Rs = +0,6162, p = 0,0025).
At studying in experiment (on rats) influences of modern pesticides (Cuproxat) it is revealed, that response of antioxidant enzymes is proportional to concentration of Cuproxat, that dictates an indispensability of review of the admissible concept of usage Fungicides in an agriculture. On the basis of statistically meaningful positive Spearman correlation direct dependence of desease of nodular goiter among 22 regions of Crimea with a content of copper in soils (Rs = +0,6162, p = 0,0025) is shown.
 
Date 2011-08-17T06:38:12Z
2011-08-17T06:38:12Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Роль концентрации медьсодержащих соединений в пище в возникновении патологии щитовидной железы / О.Ф. Безруков, П.Е. Григорьев // Таврический медико-биологический вестник. — 2010. — Т. 13, № 4 (52). — С. 11-13. — Бібліогр.: 6 назв. — рос.
2070-8092
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/25594
616.441 : 574 : 477. /75
 
Language ru
 
Relation Таврический медико-биологический вестник
 
Publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України