Запис Детальніше

Модуляція біоактивною водою Нафтуся нейроендокринно-імунного комплексу і метаболізму за умов хронічного аверсійного стресу у щурів та роль у ній її гіпоосмолярності і органічних речовин

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Модуляція біоактивною водою Нафтуся нейроендокринно-імунного комплексу і метаболізму за умов хронічного аверсійного стресу у щурів та роль у ній її гіпоосмолярності і органічних речовин
 
Creator Попович, І.Л.
 
Subject Експериментальна бальнеофізіологія
 
Description В хроническом эксперименте на крысах-самках показано, что 6-днееное напаивание животных на фоне аверсионного стресса биоактивной водой Нафтуся оказывает модулирующее влияние на стрессорные изменения нейроэндокринно-иммунного комплекса и метаболизма. Солевой аналог Нафтуси, доведенный до изоосмолярности добавлением сухого NaCl, оказывает аналогичное лимитирующее влияние на патогенные нейроэндокринные эффекты стресса, однако в значительно меньшей мере ослабляет патогенные иммунотропные и метаболические эффекты, не влияет на саногенные иммунотропные и метаболические, а также реверсирует нейроэндокринные эффекты стресса.
In chronic experiment on female rats is shown, that 6-day's loud of animals on background of aversion stress by bioactive water Naftussya the modulating influence on stressor change of neuroendocrine-immune complex and metabolism renders. The salt analogue of Naftussya, lead up up to isoosmolarity by addition dry NaCl, renders similar limiting influence on pathogenic neuroendocrine effects of stress, however in significant to smaller measure weakens pathogenic immunotropic and metabolic effects, does not influence on sanogenic immunotropic and metabolic, and also reverses neuroendocrine effects of stress.
 
Date 2013-03-01T15:28:45Z
2013-03-01T15:28:45Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Модуляція біоактивною водою Нафтуся нейроендокринно-імунного комплексу і метаболізму за умов хронічного аверсійного стресу у щурів та роль у ній її гіпоосмолярності і органічних речовин / І.Л. Попович // Медична гідрологія та реабілітація. — 2008. — Т. 6, № 4. — С. 13-48. — Бібліогр.: 37 назв. — укр.
XXXX-0046
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/41692
616-0003.96-616.45-001.1/3-616-084
 
Language uk
 
Relation Медична гідрологія та реабілітація
 
Publisher Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України