Запис Детальніше

До участі одеситів в установленні пам’ятників переселення чорноморських козаків на Кубань

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title До участі одеситів в установленні пам’ятників переселення чорноморських козаків на Кубань
 
Creator Мисечко, А.
 
Subject Публікація документів
 
Description У статті розглядається питання установлення пам’ятників українському козацтву в умовах самодержавства на Кубані. Порівняно з подібними пам’ятниками Катерині ІІ в Одесі та Санкт-Петербурзі висвітлюється роль одеської української громадськості в установленні пам’ятника у Катеринодарі та на Тамані.
В статье рассматривается вопрос об установке памятников украинскому казачеству в условиях самодержавия на Кубани. В сравнении с созданием памятников Екатерине II в Одессе и Санкт-Петербурге освещается роль одесской украинской общественности в установлении памятников в Екатеринодаре и на Тамани.
The article discusses the establishment of monuments devoted to Ukrainian Cossacks of the Kuban under the epoch of autocracy. In compare to similar monuments of Catherine II in Odessa and St. Petersburg, it highlights the role of the Ukrainian community of Odessa in establishing a monument in Katerynodar and Taman.
 
Date 2013-04-06T15:18:45Z
2013-04-06T15:18:45Z
2011
 
Type Article
 
Identifier До участі одеситів в установленні пам’ятників переселення чорноморських козаків на Кубань / А. Мисечко // Чорноморська минувшина: Зб. наук. пр. — 2011. — Вип. 6. — С. 152-156. — укр.
XXXX-0093
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/42797
94(477.74)
 
Language uk
 
Relation Чорноморська минувшина
 
Publisher Інституту історії України НАН України