Традиційне харчування волинян
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Традиційне харчування волинян
|
|
Creator |
Давидюк, М.
|
|
Subject |
Розвідки і матеріали
|
|
Description |
The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holidays bears a strong symbolic message that overwhelms its practical functions. A thorough research is given to food made for birth and baptizing of the child, wedding and funeral. Traditional food for holidays of each season (such as Christmas, Easter, etc.) and observances connected with them are illustrated brightly.
|
|
Date |
2013-04-19T15:27:58Z
2013-04-19T15:27:58Z 2006 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр.
0130-6936 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Народна творчість та етнографія
|
|
Publisher |
Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
|
|