Запис Детальніше

Традиційне харчування волинян

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Традиційне харчування волинян
 
Creator Давидюк, М.
 
Subject Розвідки і матеріали
 
Description The author suggests the continuation of the article researching traditional eating habits of the settlers of Volyn. This part offers some notes on meals from fish, soft and alcoholic drinks. Religious food, its peculiarities and importance are described in the article. Food cooked for religious holidays bears a strong symbolic message that overwhelms its practical functions. A thorough research is given to food made for birth and baptizing of the child, wedding and funeral. Traditional food for holidays of each season (such as Christmas, Easter, etc.) and observances connected with them are illustrated brightly.
 
Date 2013-04-19T15:27:58Z
2013-04-19T15:27:58Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. — 2006. — №. 2. — С. 61-70. — Бібліогр.: 250 назв. — укр.
0130-6936
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/43129
 
Language uk
 
Relation Народна творчість та етнографія
 
Publisher Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України