Параметри гострої токсичності подразливих речовин капсаїцину і морфоліду пеларгонової кислоти при ентеральному отруєнні
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Параметри гострої токсичності подразливих речовин капсаїцину і морфоліду пеларгонової кислоти при ентеральному отруєнні
|
|
Creator |
Левченко, О.Є.
|
|
Subject |
Фундаментальні проблеми медицини та біології
|
|
Description |
У статті наведено й оцінено параметри гострої токсичності капсаїцину та морфоліду пеларгонової кислоти (МПК) при ентеральному введенні експериментальним тваринам. У результаті порівняльного аналізу зроблено висновок про більшу, при даному шляху надходження, летальну токсичність і небезпеку розвитку гострого смертельного отруєння у капсаїцину, ніж у МПК. В статье приведены и оценены параметры острой токсичности капсаицина и морфолиду пеларгоновой кислоты (МПК) при энтеральном введении экспериментальным животным. В результате сравнительного анализа сделан вывод о большей, при данном пути поступления, летальную токсичность и опасность развития острого смертельного отравления в капсаицина, чем в МПК. In the article parameters of acute toxicity of capsaicin and pelargonic acid morpholide (PAM) at internal introduction to experimental animals are presented and appraised. As a result of comparative analysis a conclusion is done about greater, at this way of introduction, lethal toxicity and danger of development of the acute mortal poisoning of capsaicin, than PAM. |
|
Date |
2013-07-11T15:59:10Z
2013-07-11T15:59:10Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Параметри гострої токсичності подразливих речовин капсаїцину і морфоліду пеларгонової кислоти при ентеральному отруєнні / О.Є. Левченко // Досягнення біології та медицини. — 2008. — № 2(12). — С. 16-19. — Бібліогр.: 13 назв. — укр.
XXXX-0102 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/47311 615.9:612.014.46 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Досягнення біології та медицини
|
|
Publisher |
Національна академія наук України
|
|