Запис Детальніше

Е-наука на шляху до семантичного Грід. Частина 2: Семантичний Web- і семантичний Грід

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Е-наука на шляху до семантичного Грід. Частина 2: Семантичний Web- і семантичний Грід
 
Creator Згуровський, М.З.
Петренко, А.І.
 
Subject Прогресивні інформаційні технології, високопродуктивні комп’ютерні системи
 
Description Досліджено семантичний Web, заснований на метаданих, онтологіях і програмних агентах як фундамент для семантичного Грід, в якому інформація і послуги мають чітке визначення, що надає можливість комп’ютерам і людям працювати в кооперації зі знанням, а не з інформацією, як це робиться зараз. Розглянуто підходи до опису онтологій даних і Web- та Грід-сервісів (із станом і без стану), їхньої взаємодії, архітектури, а також й існуючі реалізації семантичних Грід
Исследован семантический Web, основанный на метаданных, онтологиях и программных агентах как фундамент для семантического Грид, в котором информация и услуги имеют четкое определение, предоставляющее возможность компьютерам и людям работать в кооперации со знанием, а не с информацией, как это делается в настоящее время. Рассмотрены подходы к описанию онтологии данных и Web- и Грид-сервисов (с состоянием и без состояния), их взаимодействия, архитектуры, а также существующие реализации семантических Грид.
The semantic Web, based on metadata, ontology, and software agents, is investigated as a foundation for the semantic Grid, in which information and services have clear determination, which gives computers and people the possibility to cooperate rather with knowledge than with information (as that is done at present). Approaches to ontology and Web- and Grid-services with and without state, their cooperation, architecture, and the existent realizations of the semantic Grid are considered.
 
Date 2013-10-03T19:38:19Z
2013-10-03T19:38:19Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Е-наука на шляху до семантичного Грід. Частина 2: Семантичний Web- і семантичний Грід / М.З. Згуровський, А.І. Петренко // Систем. дослідж. та інформ. технології. — 2010. — № 2. — С. 7-25. — Бібліогр.: 32 назв. — укр.
1681–6048
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/50040
519.7.007.52
 
Language uk
 
Relation Системні дослідження та інформаційні технології
 
Publisher Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України