Запис Детальніше

Пристрій "СПРУТ" для концентрування розчиненого Cs¹³⁷ з використанням целюлозно-неорганічних сорбентів типу "БІФЕЖ"

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Пристрій "СПРУТ" для концентрування розчиненого Cs¹³⁷ з використанням целюлозно-неорганічних сорбентів типу "БІФЕЖ"
 
Creator Аксюк, О.М.
 
Subject Методи і засоби гідрометеорологічних досліджень
 
Description В основу розробки пристрою покладено модифікацію методу лабораторної підготовки на сорбенті типу «ФЕЖЕЛ» («АНФЕЖ», «БІФЕЖ») зразка для радіонуклідного аналізу на γ-спектрометрі проб водного середовища на вміст іонів Cs¹³⁷. Методичними особливостями даної модифікації є те, що сорбент упаковують у патрон-колонку з нержавіючої сталі, робочий об’єм якої 0,08 дм³, і процес сорбції відбувається за допомогою примусового (вакуумного всмоктування) прокачування фільтрату проби через патрон із сорбентом.
В основу принципа работы устройства положена модификация методов получения аналитического образца на сорбенте типа «ФЕЖЕЛ» для радиоизотопного анализа на γ-спектрометре проб водной среды на содержание ионов Cs¹³⁷. Методическими особенностями данного устройства является то, что сорбент помещается в патрон-колонку из пищевой нержавеющей стали (полезный объем 0,08 дм³), процесс сорбции происходит при прохождении раствора пробы через патрон с сорбентом посредством вакуумного всасывания.
 
Date 2013-12-01T17:49:07Z
2013-12-01T17:49:07Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Пристрій "СПРУТ" для концентрування розчиненого Cs¹³⁷ з використанням целюлозно-неорганічних сорбентів типу "БІФЕЖ" / О.М. Аксюк // Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту: Зб. наук. пр. — 2007. — Вип. 256. — С. 388-399. — Бібліогр.: 5 назв. — укр.
XXXX-0054
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/51551
504.064
 
Language uk
 
Relation Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту
 
Publisher Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України