Вміст фенольних сполук у насінні сої при проростанні за оксидативного стресу, спричиненого впливом іонів кобальту і кадмію
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вміст фенольних сполук у насінні сої при проростанні за оксидативного стресу, спричиненого впливом іонів кобальту і кадмію
|
|
Creator |
Чечуй, О.Ф.
|
|
Description |
Досліджено вплив іонів кобальту і кадмію на вміст фенольних сполук у насінні сої при проростанні. Виявлено збільшення їх вмісту за дії іонів кобальту і кадмію в умовах оксидативного стресу. Iони кадмію підвищують вміст фенольних сполук з 3-ї, іони кобальту — з 1-ї доби проростання насіння сої, що може бути пов’язано із сильнішим прооксидантним ефектом іонів кобальту.
Исследовано влияние ионов кобальта и кадмия на содержание фенольных соединений в семенах сои при прорастании. Выявлено увеличение их содержания под влиянием ионов кобальта и кадмия в условиях оксидативного стресса. Ионы кадмия повышают содержание фенольных соединений с 3-х, ионы кобальта — с 1-х суток прорастания семян сои, что может быть связано с более сильным прооксидантным эффектом ионов кобальта. The influence of cobalt and cadmium on the content of phenolic compounds during germination of soybean seeds was investigated. Cobalt and cadmium ions increased phenolic compounds content in conditions of oxidative stress. Cadmium ions increased content of phenols at 3-d day, and cobalt ions — at 1-st day of seeds germination. |
|
Date |
2014-07-13T10:15:33Z
2014-07-13T10:15:33Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Вміст фенольних сполук у насінні сої при проростанні за оксидативного стресу, спричиненого впливом іонів кобальту і кадмію / О.Ф. Чечуй // Физиология и биохимия культурных растений. — 2011. — Т. 43, № 4. — С. 362-366. — Бібліогр.: 19 назв. — укр.
0522-9310 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66417 577.152:581.142 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Физиология и биохимия культурных растений
|
|
Publisher |
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
|
|