Запис Детальніше

Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму
 
Creator Рибалка, О.І.
Поліщук, С.С.
Кірдогло, Є.К.
Моргун, Б.В.
 
Description Досліджено біохімічні, технологічні, морфологічні особливості зерна голозерного ячменю в порівнянні з сортами-стандартами плівчастого ячменю. Доведено провідну роль ефектів генів nud і wax у визначенні показників харчової (кормової) цінності зерна голозерного ячменю. Визначено генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю для харчових цілей.
Исследованы биохимические, технологические, морфологические особенности зерна голозерного ячменя в сравнении с сортами-стандартами пленчатого ячменя. Доказана доминирующая роль эффектов генов nud и wax в определении показателей пищевой (кормовой) ценности зерна голозерного ячменя. Определены генетические и селекционные критерии создания сортов голозерного ячменя для пищевых целей.
Hulless barley breeding lines biochemical, technological and morphological characteristics in comparison with hulled barley varieties were studied. Predominant effects of the wax and nud genes in determination of the barley grain for food end-use were shown. Genetic and breeding criteria for the hulless food end-use barley varieties production were determined.
 
Date 2014-07-16T16:13:35Z
2014-07-16T16:13:35Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Генетичні та селекційні критерії створення сортів голозерного ячменю харчового напряму / О.І. Рибалка, С.С. Поліщук, Є.К. Кірдогло, Б.В. Моргун // Физиология и биохимия культурных растений. — 2013. — Т. 45, № 3. — С. 187-205. — Бібліогр.: 23 назв. — укр.
0522-9310
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66478
575.113.2:577.112.82
 
Language uk
 
Relation Физиология и биохимия культурных растений
 
Publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України