Запис Детальніше

Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
 
Creator Бомба, М.Я.
Івашків, Л.Я.
 
Subject Статті та огляди
 
Description У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів
харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують
здорового харчування.
В статье рассматриваются теоретические и прикладные аспекты создания экологически безопасных продуктов питания. Проанализированы экологические
проблемы их производства в едином цикле: почва —
вода — продукт — человек. Определены приоритетные
направления по внедрению продуктов функционального назначения в рацион разных слоев населения, а
также категории потребителей, которые в первую очередь нуждаются в здоровом питании.
The theoretical and applied aspects of creation of ecologically
safe food are examined in the article. It is analyzed
the ecological problems of food safety in the integrated
chain: soil — water — food product — people. It is
outlined the priority directions of introduction of functional
foods into the food allowance of different segments
of the population, and categories of consumers which first
of all need healthy food too.
 
Date 2014-09-06T15:51:07Z
2014-09-06T15:51:07Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.
0372-6436
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484
504:631:641
 
Language uk
 
Relation Вісник НАН України
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України