Запис Детальніше

Якість харчування та особливості ліпопротеїнового профілю у дітей з вегетативними дисфункціями

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Якість харчування та особливості ліпопротеїнового профілю у дітей з вегетативними дисфункціями
 
Creator Ковтюк, Наталія Іванівна
Нечитайло, Юрій Миколайович
 
Subject діти, вегетативні дисфункції, харчування, ліпопротеїни, якість життя.
 
Description Мета: аналіз особливостей ліпопротеїнового профілю у дітей шкільного віку, що страждають на вегетативні дисфункції; оцінка основних складових показника якості життя дітей. Пацієнти і методи. Обстежено 36 дітей віком 8–13 років з явищами вегетативної дисфункції і 20 дітей контрольної групи. Середній вік дітей склав 9,4 року. Поряд з клініко$інструментальним обстеженням оцінювалися особливості
ліпопротеїнового профілю, а також якість харчування і життя дітей.
Результати. Встановлено однобічний характер харчування дітей з домінуванням злакових і кондитерських продуктів при недостатньому вживанні фруктів, рибних, м'ясних і молочних страв. Діти основної групи харчувалися менш збалансовано, мали нижчий рівень ліпопротеїнів високої щільності і вищий коефіцієнт атерогенності порівняно з контрольною групою. Висновки.У дітей з вегетативною дисфункцією має місце нераціональний характер харчування, і вони повинні отримувати відповідні дієтичні рекомендації щодо збалансованості їжі та включення продуктів, які зменшують явища дисліпідемії. У дітей з вегетативною дисфункцією спостерігається додатковий фактор ризику формування серцевої судинної патології у майбутньому у вигляді порушень ліпопротеїнового профілю.
 
Date 2015-09-25T10:12:14Z
2015-09-25T10:12:14Z
2014
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9320
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Современная педиатрия 2(58)/2014