Запис Детальніше

Володимир Іванович Правда (до 80 річчя з дня народження)

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Володимир Іванович Правда (до 80 річчя з дня народження)
 
Creator Вісника НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка. Радіоапаратобудування, Редколегія; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Description Володимир Іванович Правда народився 9 серпня 1935 року. В 1959 закінчив радіотехнічний факультет Київського політехнічного інституту (отримав диплом інженера радіотехніка). Трудову діяльність почав на кафедрі радіотехнічних пристроїв і систем на посаді завідувача лабораторією. Протягом своєї праці в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» активно займався науково-педагогічною і методичною діяльністю з організації навчального процесу і виконання наукових досліджень. Пройшов всі сходинки на шляху від аспіранта до професора. З 1973 по 1989 рр. був заступником декана, з 1989 по 2003 рр. — деканом радіотехнічного факультету. З 1998 р. завідує кафедрою радіотехнічних пристроїв і систем. З 1991 року очолює науково-методичну комісію МОН України з напряму «Радіотехніка». Член редакційних колегій журналів «Известия Вузов, радиоэлектроника», та «Вісника НТУУ «КПІ». Радиотехника. Радиоапаратобудування». Заслужений працівник народної освіти України (1998р.). Велику організаторську роботу поєднує з науковою діяльністю. З перших днів роботи на кафедрі Володимир Іванович почав самостійну наукову діяльність, обравши для себе найсучасніший науковий напрямок з розроблення пристроїв та систем НВЧ та КВЧ діапазонів хвиль. За досягнення в науці відзначений Державною премією України (1975) та премією Ради Міністрів СРСР (1990). Автор понад 150 наукових праць, декількох підручників та навчальних посібників. Досвідчений вихователь і педагог плідно працює з молоддю, готуючи наукові і інженерні кадри. Друзі, колеги та багаточисельні учні щиро бажають Володимиру Івановичу міцного здоров’я, довгих років активної творчості і подальших успіхів у його багатогранної діяльності.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2015-09-30
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/1108
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 62 (2015); 108
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 62 (2015); 108
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 62 (2015); 108
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/1108/1060
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).