Запис Детальніше

Кольороназви «жовтий» та «синій» у семантиці фразеологічної одиниці в англійській та французькій мовах

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/5894/
 
Title Кольороназви «жовтий» та «синій» у семантиці фразеологічної одиниці в англійській та французькій мовах
 
Creator Мельник, Валентина Іванівна
Качан, Ольга Юріївна
 
Subject Збірники наукових праць
 
Description The article deals with colour phenomenon and its representation in English and French phraseolosical units. Common and distinctive features of colour treatment in the two languages are illustrated. The analysis of phraseological units with yellow and blue components in English and French is offered, and an attempt is made to explain the divergence in their usage.
У статті розглядається феномен кольору та його відображення у фразеологічних одиницях англійської та французької мов. Особлива увага приділяється фразеологічним одиницям з кольороназвами «синій» та «жовтий». Вказується на спільні та відмінні риси трактування кольору обома мовами. У висновку робиться спроба пояснити розбіжності у використанні фразеологічних одиниць з кольороназвами «синій» та «жовтий» у зазначених мовах.
В статье рассматривается феномен цвета и его отображение во фразеологических единицах английского и французского языков. Особое внимание уделяется фразеологическим единицам с цветообозначениями «синий» и «желтый». Раскрываются общие и отличительные черты трактовки цвета в обоих языках. В выводе делается попытка объяснить расхождения в использовании фразеологических единиц с цветообозначениями «синий» и «желтый» в исследуемых языках.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Гринченка
 
Date 2012
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/5894/1/V_Melnyk_%20O_Katchan_FSZNP_1_GI.pdf
Мельник, Валентина Іванівна та Качан, Ольга Юріївна (2012) Кольороназви «жовтий» та «синій» у семантиці фразеологічної одиниці в англійській та французькій мовах Філологічні студії. Збірник наукових праць (Вип. 1). с. 120-123.