Запис Детальніше

Вплив поліоксидонію на клітинно-молекулярні механізми запалення у хворих на бронхіальну астму із ожирінням та метаболічним синдромом

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив поліоксидонію на клітинно-молекулярні механізми запалення у хворих на бронхіальну астму із ожирінням та метаболічним синдромом
 
Creator Приступа, Людмила Никодимівна
Приступа, Людмила Никодимовна
Prystupa, Liudmyla Nykodymivna
 
Subject ожиріння
ожирение
adiposity
астма
asthma
 
Description Проведено дослідження клітинно-молекулярних імунних механізмів запалення у хворих на бронхіальну астму у поєднанні із ожирінням і метаболічним синдромом. Встановлено, що поліоксидоній має нівелювальний вплив на імунні зрушення, який полягає у підвищенні кількості Т-лімфоцитів, цитотоксичних клітин, рецепторів до трансферину, нормалізації хелперно-супресорної рівноваги, зниженні експресії адгезивних молекул, активаційних маркерів, В-лімфоцитів і рецепторів для IgE. Це сприяє посиленню протизапального ефекту загальноприйнятої терапії, зниженню активності гуморальної ланки імунітету та підвищенню протимікробного захисту.
The cellular and molecular immune mechanisms of inflammation in asthma patients with obesity and metabolic syndrome were investigated. Found that polyoxydonium nas a smoothing effect on immune disbalance. This effect includes the increase of T-lymphocytes, cytotoxic cells and transferin receptors levels, normalization of helper/suppressor balance, decrease of adhesive molecules, activated markers, B-lymphocytes and IgE-receptors expression. It contributes to the intensification of anti-inflammatory effects of the humoral link of immunity activity and rise of the antimicrobial defense.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2010-12-17T07:05:53Z
2010-12-17T07:05:53Z
2005
 
Type Article
 
Identifier Приступа, Л.Н. Вплив поліоксидонію на клітинно-молекулярні механізми запалення у хворих на бронхіальну астму із ожирінням та метаболічним синдромом [Текст] / Л.Н. Приступа // Вісник Сумського державного університету. Серія Медицина. — 2005. — №3(75). — С. 96-101.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/523
 
Language uk