Запис Детальніше

APPROPRIATION OF LAND FOR STATE AND MUNICIPAL NEEDS IN THE EU COUNTRIES AND IN UKRAINE

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title APPROPRIATION OF LAND FOR STATE AND MUNICIPAL NEEDS IN THE EU COUNTRIES AND IN UKRAINE
Изъятие земель для государственных и муниципальных нужд в странах ЕС и Украине
Вилучення земель для державних та муніципальних потреб у країнах ЄС та Україні
 
Creator Kozlova, Tetiana; National Aviation University
Rudich, Oleksij; National Aviation University
 
Subject
expropriation; land plot; ownership; social necessity; social need
332.33(061.1 ЄС+477)

земельный участок; общественная необходимость; общественная потребность; право собственности; принудительное отчуждение
332.33(061.1 ЄС+477)

земельна ділянка; право власності; примусове відчуження; суспільна необхідність; суспільна потреба
332.33(061.1 ЄС+477)
 
Description The article is devoted to the appropriation of land in the EU and Ukraine. We identify the main features and differences of land appropriation for public use in the EU and in Ukraine and analyze the problems that can occur with improper appropriation. The paper represents comparative analysis of land appropriation procedures in Ukraine and in the EU.
Определены общие основные особенности и отличия изъятия земель для государственных и муниципальных нужд в странах ЕС и Украины. Проведено сравнение целей принудительного отчуждения в странах ЕС и Украине. Проанализированы проблемы, которые могут возникнуть при ненадлежащем отчуждении земельных участков. Отдельно выделен такой проблемный аспект отчуждения, как компенсация за изъятый земельный участок. Проведен сравнительный анализ процедуры отчуждения земельных участков в Украине и странах ЕС. Определено, что должен быть баланс между общими интересами общества, требованиями к защите прав собственности и принципами отчуждения земель.
Визначено спільні основні особливості та відмінності вилучення земель для державних та муніципальних потреб у країнах ЄС і Україні. Проведено порівняння цілей примусового відчуження в країнах ЄС та Україні. Проаналізовано проблеми, які можуть виникнути при неналежному відчуженні земельних ділянок. Окремо виділено такий проблемний аспект відчуження як компенсація за втрачену земельну ділянку. Проведено порівняльний аналіз процедури відчуження земельних ділянок в Україні та країнах ЄС. Визначено, що має бути баланс між загальними інтересами суспільства, вимогами до захисту прав власності та принципами відчуження земель.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-10-13
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/9055
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 64, № 3 (2015); 148-154
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 64, № 3 (2015); 148-154
Proceedings of National Aviation University; Том 64, № 3 (2015); 148-154
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).