Запис Детальніше

Методика і результати ідентифікації моделі пілота при напівавтоматичному керуванні польотом

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методика і результати ідентифікації моделі пілота при напівавтоматичному керуванні польотом
Методика и результаты идентификации модели пилота при полуавтоматическом управлении полетом
METHODOLOGY AND RESULTS OF PILOT MODEL IDENTIFICATION IN SEMIAUTOMATIC FLIGHT CONTROL
 
Creator Azarskov, Valerii; National Aviation University
Rudyuk, Grygorii; ANTONOV Company
 
Subject
динамічний об’єкт; імітатор польоту; модель динаміки; об’єкт стабілізації; стохастична інформація; структурна ідентифікація
629.7.072

динамический объект; имитатор полета; модель динамики; объект стабилизации; стохастическая информация; структурная идентификация
629.7.072

dynamic model; dynamic object; flight simulator; stabilization object; stochastic data; structural identification
629.7.072
 
Description Розглядається постановка етапу ідентифікації моделей дій пілота в контурі управління, методика, алгоритми й деякі результати його проведення на комплексі імітації польоту. Запропоновано новий підхід до ідентифікації моделей динаміки оператора в контурі управління рухомим об’єктом. Відмінності в основному пов’язані з багатоканальним розширенням традиційних моделей, що дозволяє значно більше враховувати саме біологічні властивості оператора.
Рассматривается постановка этапа идентификации моделей действий пилота в контуре управления, методика, алгоритмы и некоторые результаты его проведения на комплексе имитации полета. Предложен новый подход к идентификации моделей динамики оператора в контуре управления подвижным объектом. Отличия в основном связаны с многоканальным расширением традиционных моделей, что позволяет в большей мере учитывать именно биологические свойства оператора.
The article reviews statement of identification stage of pilot action models in the control loop, methodology, algorithms and certain results of its performance on flight simulator. New approach is offered for identification of operator dynamic models in moving object control loop. Distinctions are mainly related to multichannel expansion of traditional models that allows considering to a great extent the biological features of the operator.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-10-13
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/8958
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 64, № 3 (2015); 28-34
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 64, № 3 (2015); 28-34
Proceedings of National Aviation University; Том 64, № 3 (2015); 28-34
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).