Запис Детальніше

Використання поляриметрії для вимірювання рельєфу місцевості

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання поляриметрії для вимірювання рельєфу місцевості
Использование поляриметрии для измерения рельефа местности
APPLICATION POLARIMETRY FOR MEASUREMENT OF RELIEF
 
Creator Tronko, Vladimir; National Aviation University
Romanenko, Victor; National Aviation University
Klochan, Arsen; National Aviation University
 
Subject
експрес-моніторинг рельєфу; крива поверхні рельєфу; поляриметр; поляриметричний метод вимірювання; рельєф місцевості
681.785.3:528.022(045)

кривая поверхности рельефа; поляриметр; поляриметрический метод измерения; рельеф местности; экспресс-мониторинг рельефа
681.785.3:528.022(045)

curve surface relief; express – monitoring of relief; polarimetric measurement method; polarimeter; relief
681.785.3:528.022(045)
 
Description Статтю присвячено проблемі використання поляриметрії для вимірювання рельєфу місцевості. Запропоновано поляриметричний метод вимірювання. У порівнянні з наявними методами вимірювання поляриметричний метод забезпечує скорочення часу вимірювання й при цьому забезпечує високу точність. Він забезпечує неперервність і високу точність вимірювання завдяки застосуванню поляриметра, високу швидкість і низькі трудозатрати вимірювального процесу за рахунок автоматизації процесу вимірювання.
Статья посвящена проблеме использования поляриметрии для измерения рельефа местности. Предложен поляриметрический метод измерения. В сравнении с существующими методами измерения поляриметрический метод обеспечивает сокращение времени и при этом обеспечивает высокую точность. Он обеспечивает непрерывность и высокую точность измерения за счёт использования поляриметра, высокую скорость и низкую трудоемкость измерительного процесса за счёт автоматизации процесса измерения.
The article discusses modern geodetic measurement methods of relief, their advantages and disadvantages. It is also offered a polarimetric measurement method of relief. This method is intended for measuring relief and can also be used to measure slope road and airport paving, railways to geometric description of the surface complex engineering objects, such as bridges, roofs of buildings, architectural elements.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-10-13
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/9013
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 64, № 3 (2015); 60-63
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 64, № 3 (2015); 60-63
Proceedings of National Aviation University; Том 64, № 3 (2015); 60-63
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).