Запис Детальніше

Багатоточкова задача для псевдодифференціальних рівнянь

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Багатоточкова задача для псевдодифференціальних рівнянь
Многоточечная задача для псевдодифференциальных уравнений
MULTIPOINT PROBLEM FOR PSEUDODIFFERENTIAL EQUATIONS
 
Creator Klyus, Iryna; National Aviation University
Vasylyshyn, Pavlo; Precarpathian National University named after Vasyl Stefanyk, Ivano-Frankivsk
Konovaliuk, Valentyna; National Aviation University
 
Subject
багатоточкові умови; диференціальні рівняння; малі знаменники; псевдодиференціальні оператори
517.95

дифференциальные уравнения, малые знаменатели; многоточечные условия; псевдодиференциальные операторы
517.95

differential equations; multipoint conditions; pseudodifferential operators; small denominators
517.95
 
Description Досліджено коректність задачі з багатоточковими умовами за часовою змінною та умовами періодичності за просторовими координатами для псевдодиференціальних рівнянь. Встановлено умови існування та єдиності розв’язку задачі. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають припобудові розв’язку задачі.
Исследована корректность задачи с многоточечными условиями по часовой переменной и периодическими условиями по пространственным координатам для псевддифференциальных уравнений. Установлены условия существования и единственности решения задачи. Доказаны метрические теоремы об оценках снизу малых знаменателей, которые возникают при построении решения задачи.
Correctness of the problem with multipoint conditions in time variable and frequency of the spatial coordinates for the partial differential, equations, not solved with respect to the highest derivative, with pseudodifferential operators is investigated. The conditions of existence and uniqueness of the problem solution, metric theorems on lower bounds of small denominators arising in the construction of the solution of the problem are proved.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-10-13
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/9039
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 64, № 3 (2015); 115-119
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 64, № 3 (2015); 115-119
Proceedings of National Aviation University; Том 64, № 3 (2015); 115-119
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).