Запис Детальніше

THE MATHEMATICAL FOUNDATIONS OF FOREIGN OBJECT RECOGNITION IN THE VIDEO FROM UNMANNED AIRCRAFT

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title THE MATHEMATICAL FOUNDATIONS OF FOREIGN OBJECT RECOGNITION IN THE VIDEO FROM UNMANNED AIRCRAFT
Математическое обеспечение распознавания чужеродного объекта на видео с беспилотного летательного аппарата
Математичне забезпечення розпізнавання чужорідного об’єкта на відео з безпілотного повітряного судна
 
Creator Prystavka, Philip; National Aviation University
Rogatyuk, Anastasia; National Aviation University
 
Subject
objects identification; recognition methods; separating mixtures; video processing
629.7.014.066-519:004.93(045)

идентификация объектов; методы распознавания; обработка видео; разделение смеси
629.7.014.066-519:004.93(045)

ідентифікація об’єктів; метод розпізнавання; обробка відео; розділення суміші
629.7.014.066-519:004.93(045)
 
Description The paper considers an analysis of object and phenomena recognition methods. We focus at the main problems of objects recognition in real-time in the video. As part of identification procedure paper considers separating mixtures of normal distributions iterative method which based on histogram estimation method.
Проанализированы классические методы распознавания объектов и явлений. Выделены основные задачи при создании системы распознавания. Рассмотрены параметрические и непараметрические методы, такие как метод максимального правдоподобия, байесовский критерий, гистограммный, метод Парзена, правила ближайшего соседа. На основе анализа классических методов выделена необходимость и сформулирована постановка задачи распознавания в режиме близкого к реальному времени объектов на видео. В рамках этапов идентификации рассмотрен итерационный метод разделение смеси нормальных распределений, основанный на гистограммной оценке.
Проаналізовано класичні методи розпізнавання об’єктів і явищ. Виділено основні завдання при створенні системи розпізнавання. Розглянуто параметричні і непараметричні методи, такі як метод максимальної правдоподібності, баєсівський критерій, гістограмний, метод Парзена, правило найближчого сусіда. На основі аналізу класичних методів виявлена необхідність і сформульована постановка задачі розпізнавання в режимі близького до реального часу об’єктів на відео. В рамках етапів ідентифікації розглянуто ітераційний метод розділення суміші нормального розподілу, оснований на гістограмній оцінці.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-10-13
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/9048
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 64, № 3 (2015); 133-139
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 64, № 3 (2015); 133-139
Proceedings of National Aviation University; Том 64, № 3 (2015); 133-139
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).