Запис Детальніше

«Я тільки розповім оту ідіотську історію,що сталася зі мною на Різдво»: час Різдва та простір Нью-Йорка у композиційній структурі роману Дж.Д.Селінджера «Ловець у житі».

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/10697/
 
Title «Я тільки розповім оту ідіотську історію,що сталася зі мною на Різдво»: час Різдва та простір Нью-Йорка у композиційній структурі роману Дж.Д.Селінджера «Ловець у житі».
 
Creator Шовкопляс, Галина Євгенівна
 
Subject Міжнародні
 
Description У тезах досліджується художній час і простір роману Дж. Д.Селінджера «Ловець у житі». Поєднання часу минулорічного Різдва зі згадуванням про Діккенса створює у книзі Селінджера особливу атмосферу, атмосферу чекання на «різдвяну історію». Художній топос «Ловця у житі» - це топос дороги ( мандри Холдена Колфілда у потязі) та простір передріздвяного Нью-Йорку.
В тезисах исследуются художественное время и художественное пространство романа Дж. Д.Сэлинджера «Ловец во ржи». Соединение времени прошлогоднего Рождества с упоминанием о Диккенсе создает в книге Сэлинджера особенную атмосферу , атмосферу ожидания «рождественской истории». Художественнный топос «Ловца во ржи» - это топос дороги (путешествие Холдена Колфилда в поезде) и пространство предрождественского Нью –Йорка.
 
Publisher Бердянський державний педагогічний університет
 
Date 2015-09-24
 
Type Стаття
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/10697/1/G_Shovkoplyas_24_09_2015_konf_GI_1.pdf
Шовкопляс, Галина Євгенівна (2015) «Я тільки розповім оту ідіотську історію,що сталася зі мною на Різдво»: час Різдва та простір Нью-Йорка у композиційній структурі роману Дж.Д.Селінджера «Ловець у житі». "Над берегами вічної ріки": темпоральний вимір літератури. Матеріали Міжнародної конференції.