Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску
Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску
|
|
Creator |
Гайдич, Леся Іванівна
|
|
Subject |
есенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі.
|
|
Description |
У статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС) за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце- во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до- бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст. |
|
Date |
2015-11-13T09:01:07Z
2015-11-13T09:01:07Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
2304-5809
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844 |
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Молодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587.
|
|