Запис Детальніше

Синестезійні метафора та метонімія: шляхи формування та особливості мовленнєвого втілення (на матеріалі поезії Е. Дікінсон, Е. Бішоп, С. Плат та А.Секстон)

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/6567/
 
Title Синестезійні метафора та метонімія: шляхи формування та особливості мовленнєвого втілення (на матеріалі поезії Е. Дікінсон, Е. Бішоп, С. Плат та А.Секстон)
 
Creator Редька, Інна Анатоліївна
 
Subject Наукові (входять до науковометричних баз і мають ISSN, DOI та індекс цитування журналу)
 
Description Оскільки синестезійний конструкт є лінгвокогнітивним утворенням, що має три іпостасі (передконцептуальну, концептуальну та вербальну) для досягнення поставленої мети виникає необхідність, з одного боку, звернутися до даних практичної психології, щоб з’ясувати особливості природи взаємодії відчуттів, а, з іншого, – до теоретичних надбань традиційної та когнітивної поетик для системного осмислення поглядів учених на метафору та метонімію. У своєму дослідженні ми керуємося думкою про те, що існує певний зв’язок між тим чи іншим типом взаємодії відчуттів та поетичною синестезією (метафоричною чи метонімічною), яка фіксує таку взаємодію вербально.
 
Date 2008
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/6567/1/I_Redka_NV_16_GI.pdf
Редька, Інна Анатоліївна (2008) Синестезійні метафора та метонімія: шляхи формування та особливості мовленнєвого втілення (на матеріалі поезії Е. Дікінсон, Е. Бішоп, С. Плат та А.Секстон) Науковий вісник кафедри ЮНЕСКО КНЛУ: філологія, педагогіка, психологія. – К.: КНЛУ, 2006. – Вип. 16..